Роси Денчева с трофей от Европейската зимна купа в Русия

29.01.2018 8:22

България спечели второ място на Европейската зимна купа за момичета до 12 годишна възраст в Ханти-Мансийск (Русия). Нашите момичета си осигуриха класиране за финалите на Европейската зимна купа в Съндерланд (Англия) през месец февруари.
Вчера те отстъпиха драматично с 1:2 победи на домакините от Русия. В първата среща Каталина Петрова ТК „15:40“, гр.София загуби от Анастасия Яченко. След това Държавната шампионка в зала Росица Денчева ТК „Плевен 90“ изравни резултата. Денчева се наложи със 7:5, 4:6, 6:3 над Дария Шадчиева в мач продължил 2 часа и 14 минути. Така Роси записа трета победа от три мача на сингъл.
В решителната среща на двойки Денчева и Петрова поведоха със сет, но загубиха със 7:6(4), 0:6, 3:10 от Яченко и Поздниакова.

„Като цяло съм доволен от представянето. Главната цел е изпълнена, а тя беше участие на финалите след две седмици в Англия. Малко не ни достигна да се поздравим с успех над много силния тим на Русия. Оптимист съм, защото знам над какво трябва да работим в бъдеще. Придобитият опит тук ме мотивира да работим още по-добре. Разбира се има и нотка горчилка, защото останахме на крачка от първото място, но това е спорта. Именно за това тениса е интересен, един път си шампион, друг път не си. И при професионалистите е така. Именно за това обичам този спорт и работата си“, коментира Даниел Ангелов – капитан на България.
При момичетата до 12 години България е представена от Росица Денчева ТК „Плевен 90“, Никол Николова ТК „Испано“, гр.Варна и Каталина Петрова ТК „15:40“, гр.София с капитан Даниел Ангелов. Освен България участваха още отборите на Кипър, Грузия, Холандия, Русия и Турция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: