2018 година трябва да е последната, в която лепим винетки по стъклата на автомобилите

28.01.2018 11:59

„2018 година трябва да е последната, в която лепим винетки по стъклата на автомобилите. От догодина те стават електронни и ще се проверяват автоматично по електронен път”. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

С въвеждането на тол системата цените на винетките за леки автомобили няма да поскъпват. Министърът обясни, че в периода от 7 месеца, докато системата се внедрява,  трябва да се изготви предложение за обхвата на пътищата, които тя ще засяга, както и за нейното тарифиране.

„Моето лично мнение е, че тол такса и електронни винетки трябва да има за всички нови и рехабилитирани пътища”, коментира министър Нанков. Тол системата ще е достатъчно гъвкава, за да може в бъдеще да се разшири като обхване и новопростроени магистрални участъци и скоростни пътища. „Ще създадем максимални условия за улесняване на водачите на товарни автомобили за плащане на тол таксите. Ще разположим 500 автоматични пункта, ще има възможност за плащане по интернет, на границата, както и плащане на месечна база”, обясни Нанков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: