„Мартеничките на Гиги“ и тази година с благородна кауза в Плевен

28.01.2018 16:24

Вече е традиция 10 стотинки от всяка продадена „Мартеничка на Гиги“ да се влагат в благородна кауза, която подкрепя развитието на младите хора в града.

Тази година каузата е „Аз събуждам България“ и по-точно „Аз събуждам България – Плевен“.

„Да събудим България“ е инициатива, тръгнала от София с намерение да стигне до всеки град. Но… единствените извън столицата, които я подеха, бяхме ние в Плевен. През лятото в центъра на града се проведе първият и остана за съжаление единствен флаш-моб в провинцията, под мотото „Подари усмивка“.

Ето какво разказва Илиана, една от майсторките на мартеничките:  „Тази година съм двойно мотивирана да съберем повече средства, защото съм лично ангажирана с тази кауза, тъй като съм един от тримата доброволци в Плевен. И защото ние, доброволците от Плевен вярваме, че промяната тръгва от човека, от нас, решихме да не чакаме на някой друг да ни оправи, а да действаме. Със знанията и опита, които имаме аз и моите съмишленици, можем да организираме събития, които да променят живота на младите хора в града.

Започваме от 17.02. с пилотно издание на „Събуди се“ – трениг за успешен и щастлив живот. Така че, когато на 22.02. излезем на пазара на мартениците, вече ще имам впечатления от работата с групата от първите 8 човека и всеки, който се интересува, може да дойде и да разговаряме.

Планираме до края на годината да направим още 4 безплатни тренинга, с които да променим живота на 32-ма младежи – да имат цели и да бъдат мотивирани да ги постигнат. Ще ни трябват средства за „учебните“ материали, тренингите ще ги водим безплатно аз и Росица Георгиева.“

Първият революционен комитет, създаден от Левски на територията на България, е този в Плевен. Освобождението на България започва от Плевен. Защо събуждането на България днес да не започне също от Плевен? А събуждането на България представлява събуждане на скритите сили у всеки един от нас.

Подкрепете събуждането! Купувайки „Мартеничките на Гиги“ вие дарявате не просто пари, а надежда за бъдещето на града ни.

„Мартеничките на Гиги“ са достъпни вече в он-лайн магазина martgigi.com. От 01.02. може да ги намерите в книжарница „Усмивка“ в Синия комплекс, в „Магазинчето на Мима“  и в супермаркет „Дунавия“ в района на ЛВТ, както и в книжарницата в центъра на град искър. От 15.02. червено-белите символи ще се предлагат в павилиона зад сградата на Областна администрация и от 22.02. на пазара на мартеници на бившата улица на цветята.

И още един призив от Илиана: „Поне в годината, в която мартеницата беше включена в списъка на световното културно наследство на човечеството, да не купуваме китайска „традиция“ като евтин заместител на българската, а да оценим труда на нашите майстори!“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: