„Черно море Тича“ посреща „Спартак“ (Плевен) с куп кадрови проблеми

26.01.2018 8:59

Черно море Тича посреща Спартак Плевен в 16-ия кръг на Виваком Националната баскетболна лига. Двубоят е в събота, 27 януари, от 18 часа в зала „Христо Борисов“. Старши треньорът Дарин Великов се надява че проблемите, които съпътстват „моряците“, няма да повлияят на играта на възпитаниците им.

„Не толкова ни тежи загубата от „Академик Бултекс 99“, колкото нерешените проблеми с контузените играчи – сподели Великов.

„След мача ни от последния кръг Вени Христов получи контузия и до снощи не тренираше. Днес ще му бъде първата тренировка. Големият ни проблем е контузените състезатели и то които играят на едни и същи постове. Нямаме действащ плеймейкър в момента, нямаме крила. Контузията на Ники Грозев се оказа по-сложна, което се видя след магнитният резонанс. Така че това ни са проблемите, а не толкова психически да сме затормозени, заради загубата в последния кръг. Нашият тим не игра лошо в Пловдив, но голямата успеваемост на „Академик Бултекс 99“ от далечно разстояние доведе до тази загуба. Доволен бях от момчетата от старанието им, но в този състав трудно можем да функционираме. Няма отбор който може да се справи с този проблем, когато нямаш плеймейкъри и външни състезатели в днешният баскетбол. Ще направим всичко възможно Цецо Острев да играе в предстоящия мач. Ще тренира на инжекции, но ще видим какво ще е състоянието в събота сутринта и тогава ще решим дали ще участва. Нямаме просто други хора на този пост. С нас тренира и юношата на тима Алекс Стойков, а от два три дни използваме един от плеймейкърите на ИУ Варна. Но ги използваме най-вече за тренировъчната дейност, защото дори и на тренировка, когато няма плеймейкър не можеш да водиш добра подготовка. Ще преценим дали можем да до ползваме, но всичко ще зависи от състоянието на Острев“, заяви Великов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: