Trifonov Dance Academy – Плевен празнува първия си рожден ден

25.01.2018 11:02

Tой е Трифон Трифонов – Тито (27 г.). Тя е Шаная Щерева – Шани (18 г). Страстта към танците ги обединява в Trifonov Dance Team и тази събота школата Trifonov Dance Academy ще отпразнува своя първи рожден ден.
Trifonov Dance Academy е най-младата школа за латино танци в гр.Плевен, но въпреки това бързо набира скорост. Нови групи стартират на всеки 3 месеца. Освен с преподаване на латино танци (групово и индивидуално), екипът на школата се занимава със създаването на различни хореографии за уъркшопи, сватби, първи сватбен танц, кръщенета, детски рождени дни, кандидатстудентски изпити за музикални учебни заведения; поставя хореографии върху песни на деца певци. Tук също може да се запишете и на уроци по сценично поведение. Освен това, залата може да бъдета наета за различни събития като детски рождени дни, партита и пр. Всички тези дейности носят на екипа не само много успехи, но най-вече много радост и емоции от доверието, което получават, от новите запознанства, както и от добре свършената работа. Те смятат, че именно това е и тайната за успеха им: „Работим в най-различни насоки, все в сферата на изкуството. Тъй като всичко в изкуството е доста свързано и взаимно се припокриват нещата, така се радваме на доста голям интерес от хората. Освен това, всеки има собствен стил и не може да изневери на него. Явно нашият стил на работа, на преподаване, на танцуване се харесва на хората и се радваме на доста голям интерес, дори на хора от други градове. Имаме ученици от Ловеч, от Троян, от Търново.“ – споделя Тито.
Датата е 27.01.2018г., 22:00ч., мястото – бар „STIX“, Panorama Mall Pleven, а поводът – първият рожден ден на школата. Затова сме се събрали с Тито и Шани, да си поговорим за танците, музиката и нещата от живота, макар че за тях, както те казват: „танците са живота ни“!


– Разкажете ни малко повече за събитието.

– Първият рожден ден на Trifonov Dance Academy, разбира се не и последният, е най-голямото събитие от началото на годината. Очакваме гости от по-големите градове на България – София, Пловдив, Велико Търново, Бургас, Варна, Стара Загора, Ловеч, Троян, Перник. Гостуващи артисти ще водят уроци за всички наши гости в залата ни на ул.“Вардар 1″. Те ще бъдат 3 на брой. Ще започнем с кизомба от Били и Еми, KizombaHolicsBG (15:00ч.), след това ще продължим с доминиканска бачата от Илия Чолаков, Royce Dance Studio, Пловдив (16:00ч.) и ще завършим уроците с Palante Dance Team, които ще преподават L.A. салса за всички нива (17:00ч.). Ще завършим деня с едно страхотно парти в бар „STIX“, на което очакваме около 300 човека и цяла нощ забавление. Освен торта, питиета и много приятни емоции, ще се насладите на 5 невероятни хореографии: Били и Еми, ще представят хореография, специално поставена от световно известния Albir Rojas; Palante Dance Team, ще изпълнят две хореографии, едната, от които е дебютна. Trifonov Dance Team ще представи бачата хореография, а Trifonov Dance Students ще представят първата си хореография Rueda de Casino. На събитието ще има професионален фотограф, а освен това видеооператор ще заснеме цялото събитие и ще създаде едно кратко видео.

– Какво ще пожелаете на себе си и на вашите ученици?

Тито: Пожелаваме си преди всичко здраве за нас и нашите семейства, за да можем да продължаваме да творим, да се развиваме и да имаме мотивация и поле за изява. Да даваме това, което обичаме и да го споделяме с все повече хора. Пожелаваме на всички читатели и на цялата общественост в България, да е по-отворена за новостите. Аз поддържам една теза: Ако иксаш да ти се случи нещо, което досега не ти се е случвало, трябва да направиш нещо, което никога не си правил.
На учениците искаме да пожелаем час по-скоро да започнат да се занимават с латино танци. Защото досега не съм срещнал някой, който да ми каже: Ей, съжалявам, че започнах да танцувам. Всеки е щастлив и казва: Как не съм открил това по-рано?
Това е най-красивото нещо, което може да ни се случи в живота – да се сблъскаме и да се занимаваме с изкуство. В изкуството няма граници, няма бариери, няма никакви разграничения – нито полови, нито възрастови, нито каквито и да е.
Шани: И разбира се, се запознаваш с много и различни хора. За мен лично е много важен социалният контакт.
Тито: Да, всеки човек трябва да опита да се занимава с танци. Танците са един нов начин да се изразите. Това е нов език, нов алтернативен начин на общуване.

Автор: Велислава Огородник

#тагове:

НАЙ-НОВИ: