Ученици от МГ „Гео Милев“ – Плевен ще бъдат евродепутати за един ден в Страсбург

19.01.2018 12:20

Състезанието „Евроскола“ има за цел да запознае младите с функциите, структурите и начина на работа на Европейския съюз чрез реалното преживяване на заседание в пленарната зала “Louise Weiss”, намираща се в Страсбург. Това е една невероятна възможност, отваряща много врати за в бъдеще и строяща стабилна основа за развитие.

Сред тазгодишните спечелили възможността да пътуват и участват в заседания на международно ниво, е отборът на Математическа гимназия „Гео Милев“ – ученици от 12 клас, с ръководители Чавдар Тошков – старши учител по география и икономика и Цветанка Андреева – учител по английски език. Мегистите завоюваха тази уникална възможност чрез отличното си представяне на състезанието в град Монтана, организирано от Бюрото на Европейския парламент в София, и доказаха, че се интересуват от актуални теми, засягащи заобикалящия ги политически и социален свят и могат да работят като едно цяло,подготвени за всякакви екстремни ситуации.

Предстоящото им пътешествие до Страсбург, Франция, на което потеглят на 24 януари, ще им позволи да симулират работата на Европарламента и да разискват възложени казуси с различни по националност техни връстници. Ще се срещнат с различни култури, възгледи, традиции и ще обменят идеи, опит и надежди за бъдещето. Дейността на младите ще бъде свързана с дискусия върху идеята за обединена Европа, както и представяне на изработените от тях доклади по различни теми. Освен това ще имат и възможността да общуват с представителите на администрацията на Европейския парламент. Всички участници в проекта ще бъдат разделени в шест парламентарни комисии, а тяхната задача е откриването на решения по даден проблем и опознаване на една от най-големите и влиятелни организации на 21 в., както и придобиване на по-глобално мислене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: