Уникален шахматен турнир се проведе в ДГ „Зора” – Червен бряг

18.01.2018 11:25

В Детска градина ,,Зора” – Червен бряг за поредна година се организира и проведе уникален шахматен турнир. С него бе отбелязана 5-та годишнина откакто детската градина развива шахмата като спорт съвместно с ШК ,,Михаил Тал”.

В турнира участваха 10 деца – 4 момичета и 6 момчета като всичките получиха грамоти за положените усилия, медали за класираните на първо, второ и трето място и купи за фаворитите момичета и момчета – не само в този турнир. Надпреварата уважи и директорката на детското заведение Милена Петрова.

Председателят на ШК,,Михаил Тал’’ Илия Кръстев сподели, че е изключително доволен от това сътрудничество, тъй като  за тези пет години детската градина вече създава своите шампиони – Виктория Трифонова, Румен Руменов и Христо Семовски, който е картотекиран във федерацията по шах и ще представлява детската  градина на национални състезания.

Малко известен факт е, но рожба на това детско заведение са повечето от състезателите от ШК ,,Михаил Тал” на Червен бряг. „,Преди години започнахме да развиваме шахмата по идея на едно семейство,което имаше дете в детската градина и не съжаляваме. Виждате,че вече имаме шампиони. Така,че ДГ,,Зора” и занапред  ще развива този спорт”,  коментира директорката Петрова.

Снимка: ДГ „Зора” – Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: