Михаил Гигов от „Спартак Плевен XXI“ спечели шахматната Купа „Лясковец 2018“

15.01.2018 8:04

Майсторът на спорта Михаил Гигов, който е и треньор на „Спартак Плевен XXI“, проведе „открит урок“ на своите ученици как се печели турнир с 94 участника, след като спечели турнира за Купа „Лясковец-2018“, който се проведе на 13 и 14 януари в едноименния град. Турнирът се проведе в 6 кръга по „Швейцарска Система“, в които Михаил Гигов спечели пет победи и едно реми и с 5,5 точки спечели еднолично първото място.
Неговите състезатели обаче също последваха примера на треньора си, като Кристиан Георгиев и Ева Русева спечелиха бронзови медали в своите възрастови групи (до 12 и 14 години), постигайки съответно 3,5 и 3 точки. Това е втори медал и за двамата тази година, след като миналата седмица направиха същото и на турнира за Купа „Полипост“ в София.
Третият възпитаник на плевенския треньор Владимир Върбанов се представи също добре и набра 3,5 точки. В турнира взе участие и състезателят от мъжкия отбор на клуба Мартин Дяков, който набра 4,5 точки. Силното плевенско участие се допълва и от Дарио Дерешки от другия плевенски клуб „Плевен XXI“, който с 5 точки спечели второто място.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: