БДДР-Плевен: До края на март се заплащат дължимите такси за водовземане и за ползване на воден обект

12.01.2018 12:00

31 март е крайният срок за плащане на таксите за водовземане и/или за ползване на воден обект за изминалата 2017 г. Размерът на таксите се определя съгласно Тарифа за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване. Последното изменение на тази тарифа беше обнародвано в Държавен вестник в началото на 2017-а година, но влезе в сила от началото на настоящата година. За това информират от Басейнова дирекция „Дунавски район” – Плевен.

Съгласно чл.194б от Закона за водите, титулярите на издадени разрешителни представят ежегодно до 31 януари в съответната басейнова дирекция декларации, в които се включва информация за дължимата такса и ползваните водни обеми. В документа се вписват данни, съгласно условията, заложени в съответното разрешително и размерите на съответните такси, посочени в цитираната тарифа.

Със заповед от 21 декември 2017 г. на Министъра на околната среда и водите са одобрени нови образци на декларациите по чл. 194б от Закона за водите. До 31 януари титулярите на разрешителни трябва да представят информация за изчисляване на дължимата такса по тези нови образци на декларации.

Заплащането на таксите се извършва по банков път, по сметката на съответната Басейнова дирекция. В платежните документи задължително се изписва номер на разрешителното, период за който се отнася плащането и че е такса по Закона за водите.

Подробна информация може да бъде намерена на интернет страницата на БДДР – www.bd-dunav.org, раздел „Административни услуги“ –  „Такси и банкова сметка“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: