Касови бележки за близо 2.5 млн. лв. са регистрирали плевенчани в лотарията на НАП

12.01.2018 15:47

Касова бележка за 0,05 лв. е фискалният бон с най-ниска стойност, регистриран досега за участие в Лотарията с касови бележки на НАП. Тя, заедно с още 5,2 млн. касови бележки, играе и за първата месечна награда от 2000 лв., която данъчните ще дадат в понеделник. Късметлията ще бъде изтеглен на 15 януари в сутрешния блок на bTV. Тогава ще стане ясен и поредният седмичен победител, който ще грабне чисто нов смарт телефон. Устройството току-що беше представено на българския пазар и е с впечатляващи параметри – 8-ядрен процесор и 4 GB RAM. Телефонът има двойна предна камера за селфита, както и внушителна 16-мегапикселовата задна камера.
До днес, за участие във втората част на популярната игра на данъчните, са регистрирани 5,2 млн. фискални бонове на обща стойност 81 млн. лв. Близо 550 000 от бележките са от ПОС терминал. Средно всеки потребител в Лотарията се е отчел в играта с по 145 касови бележки. Фискалният бон с най-висока стойност е записан от потребител от Варна, като участници от Силистра, Сливен, Пазарджик и София са въвели касови бележки на стойност над 9000 лв. От Плевенска област са регистрирани 181 575 броя касови бонове на обща стойност 2 470 956 лв., от които 7507 са от ПОС терминал.
Тази година късметлиите в играта на данъчните ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите могат да следят последните новините около играта, както и да задават своите въпроси.
Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.
В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: