Младите възрожденци от Асеновци с отличия от национален конкурс

04.01.2018 16:33

Само ден след посрещането на новата 2018 година в клуб „Млад възрожденец” при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци пристигнаха наградите от национален конкурс на тема „Апостолът – неподвластен на времето”, чийто организатор е НЧ „Васил Левски 1928” – София. Това информира ръководителят на клуба Петранка Стефанова. В този конкурс участниците трябваше да се представят по свой избор с есе, разказ, стихотворение, рисунка, като бяха разделени по възрастови групи.


От клуб „Млад възрожденец” при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци взеха участие Радостина Иванова и Шазие Живкова с разказ и есе във възрастова група 15 -17 години. Фатме Арсениева и Любомир Георгиев изпратиха свои стихотворения за Апостола във възрастова група 18-25 години.
Любомир Георгиев беше отличен със своите стихотворения „Клетва пред Левски” и „Пред паметника на Апостола” с първо място в конкурса. Всички четирима участници от Асеновци получиха грамоти и книгата на Христина Йотова „Левски”.
Пожелавам им през новата 2018 година да са най-вече здрави, все така активни и постоянни, да имат нови творчески успехи, за да се гордеят, че са истински възрожденци – продължители на делото на Апостола и останалите народни будители, сподели Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: