Бизнесменът Николай Керчев: Земеделието има нужда от подкрепата на общините и качествените хора, които работят в тях

30.12.2017 12:02

Отличие за най-успешно представяне на фирма в отрасъл „Земеделие“ през 2017 г. получи фирма „Керчев и синове“ ООД с управител Пламен Керчев. Грамотата бе връчена на Николай Керчев от кмета на Община Плевен Георг Спартански на традиционния Благотворителен бал с церемония по връчването на престижните отличия „Бизнесмен на годината – Плевен 2017“ и „Инвеститор на годината – Плевен 2017“, организиран от Браншова Бизнес Камара – Плевен и Община Плевен.

Благодаря на организаторите, че за втори път сме тук и вземаме грамота в нашия любим отрасъл, каза Николай Керчев при получаването на наградата. Той отправи благодарност към кмета Георг Спартански, като отбеляза, че земеделието има нужда от подкрепата на общините и качествените хора, които работят в тях. На гостите на церемонията Керчев пожела да оставят за малко работата – поне до края на годината, и да бъдат близо до семействата и хората, които обичат.

„Керчев и синове“ ООД е създадена през 1996 г. с предмет на дейност земеделие и внос на селскостопанска техника, резервни части и консумативи за марките „John Deere“ и „Lemken“. Фирмата обработва около 27 000 декара земеделска земя, голяма част от която e собствена. „Керчев и синове“ ООД произвежда и търгува със следните видове култури: ечемик, пшеница, царевица, маслодаен слънчоглед, шарен слънчоглед, рапица, бяло и червено сорго, боб, леща. Тя е сертифициран производител на семена за посев.

През 2015 г. фирмата открива нова складова база с вместимост от 32 000 тона. В нея се включват плоски складове и силозен комплекс за 6000 тона. Силозното стопанство е с капацитет 100 тона/час. „Керчев и синове“ разполага със съвременен машинен парк, а също така е собственик и оператор на логистична база в Русе с площ от 6000 кв. м, разположена непосредствено до собствено пристанище на река Дунав.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: