В Никопол отличиха победителите в конкурса „Разделно събиране на отпадъци – аз участвам“

29.12.2017 9:09

Приключи литературният конкурс, обявен от Община Никопол и „Екоколект“ АД на тема: „Разделно събиране на отпадъци – аз участвам“. В него взеха участие над 50 ученици от основно училище„Патриарх Евтимий“ с.Новачене и Средно училище „Христо Ботев“ гр.Никопол в две възрастови групи: от 3 до 6 клас и от 7 до 12 клас. Един нелек конкурс, в който участниците трябваше да изложат своите аргументи „за“ и „против“ разделното събиране на отпадъци, да изразят личното си отношение и не на последно място – да покажат езикова компетентност.

Шестима ученици заеха призовите места. Победител в първата възрастова група е шестокласникът Айдън Елез от основно училище „Патриарх Евтимий“ с.Новачене. На второ и трето място са шестокласничката Мирела Минчева същото училище и петокласничката Ванеса Володиева от средно училище „Христо Ботев“ гр.Никопол. При големите първото място зае ученичката от 7 клас в средно училище „Христо Ботев“ гр.Никопол –Анита Блажева, а нейни подгласници са деветокласничката от същото училище Славомира Митева и седмокласникът от основно училище Патриарх Евтимий“ с.Новачене Димитър Гецов.

Първите 10 номинирани ученици, след заелите призови места получиха поощрителни награди.

Наградите са осигурени от Община Никопол и Екоколект АД.

Номинираните на първо място литературни творби намериха своето място на страниците на в.“Никополски хоризонти“, както и на официалния сайт на Община Никопол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: