Плевенският КБИ „Петромакс“ сред най-успешните карате клубове в страната за 2017-а

29.12.2017 11:43

Вчера в Пресклуб България се проведе годишната пресконференция на Българска национална федерация Карате. В присъствието на журналисти, треньори и състезатели президентът на федерацията г-н Алексей Петров отчете постигнатите много добри резултати от българските състезатели по карате през изминалата 2017 година и разкри перспективата за участие в квалификациите даващи право на участие на Олимпийските игри в Токио 2020 и на Третите летни Младежките олимпийски игри през септември 2018 в Буйенос Айрес (Аржентина).

Старши треньорът на националния отбор г-жа Роксанда Атанасов изрази задоволство от постиженията на националните състезатели, от спечелените медали и най-вече от шампионския дух. Гост на пресконференцията беше и г-н Антонио Олива, който провежда втори треньорски семинар в България и тренировки с националния ни отбор.

На пресконференцията бяха обявени призьорите в годишните класации на федерацията. Както писахме, Ивет Горанова (КБИ „Петромакс“) бе класирана на второ място, а втори при треньорите стана и нейният треньор Ангел Ленков. В класирането по медали от държавни първенства и национална купа за 2017 г. плевенският клуб е на четвърто място в страната.

Вицепрезидентът на БНФК г-н Русалин Русалинов връчи награди на журналисти за принос в отразяването и популяризирането на олимпийското карате в България. Отличени бяха Свобода Маданска, Методи Манченко и Антоанета Илиева.

Снимка: LAP.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: