Коледният дух превзе ЦСОП „П. Р. Славейков“ – Плевен (галерия)

22.12.2017 14:03

Още от първите дни на месец декември в ЦСОП „П.Р. Славейков“ всички учители и ученици бяха обгърнати от неповторимия коледен дух, съобщи директорът Милен Наков. Започна се с украсата: всяко кътче в нашия център стана блестящо, светещо и уютно благодарение на елхите, гирляндите и ръчно изработените играчки, картички, картини! Учениците от осми до десети клас, които овладяват професионалните умения да шият, под ръководството на своя учител по практическо обучение изработиха красиви изделия и предмети, с които взеха участие на Коледен базар – 2018, организиран от община Пордим. Наш партньор в това начинание бе ЦНСТ – Пордим, чиито потребители на услуги са на изнесено обучение в ЦСОП „П.Р. Славейков“ – Плевен.


От 18 до 22.12.2017 г. бяха организирани мероприятия наречени „Седмица на вълшебствата, сладкото ухание, подадената приятелска ръка, чудесата, очакването, надеждата и добротворството в ЦСОП „П.Р. Славейков“. В понеделник децата с много вълнение и старание написаха своите коледни желания и с трепетно вълнение пуснаха писмата си до Дядо Коледа! Във вторник ученици и учители направиха вкусни сладки. Това голямо удоволствие с нас споделиха и ученици от СУ „Стоян Заимов“.


В сряда наши гости отново бяха деца от IV и V клас на СУ „Стоян Заимов“, които се запознаха със своите съученици от съответните изнесени паралелки в центъра. Разпределени по групи, в класна стая “Монтесори среда“, и кабинета за сензорни игри и упражнения, те се забавляваха и усетиха вълшебството на новото приятелство, прекрасните условия на нашата функционалноструктурирана среда и умението да учим, докато играем. Магията на въздействието и взаимодействието, които реализираме в нашия център в днешния ден осъществиха терапевтите и специалните педагози от центъра. A час по – късно всички заедно присъстваха на коледния концерт в СУ „Стоян Заимов“, където за първи път учениците от центъра имаха възможността да съпреживеят удоволствието и радостта от споделянето на празничните мигове!


В четвъртък кабинетът за сензорни игри и упражнения бе превърнат в театрален салон, който събра учениците в центъра, заедно с техните учители и гости: родители и ученици от IV клас от СУ „ Стоян Заимов“.
Психологът на центъра Г-жа Павлина Дескова – представи Библиотека на играчките в ЦСОП “ П. Р. Славейков“ и нейния модул „Елементът игра“ с авторската пиеса “Коледното вълшебство на играчките“. В нея участваха ученици на различна възраст от паралелки III, V, VIII, IX и X, облечени с атрактивни костюми. Със своето облекло те пресъздадоха живота от епохата на 19 – ти век, в която дамите са носели дълги елегантни рокли, господата – фракове и цилиндри, а малките момиченца – розови дантели и дългополи шапки. Костюмите на артистите са автентични: фракът на бащата е част от сценичен костюм на латино танцьор, костюмът на машиниста е оригинална жп униформа, роклята на куклата е испанска рокля на фламенко танцьорка. По този начин актьори и зрители се потопиха в истинската приказната атмосфера на едно далечно минало. Участниците изпълниха ролите си с вълнение и забавна артистичност, което несъмнено силно впечатлиха гостите. След финала на пиесата те запяха заедно с артистите коледна песен. В петък Дядо Коледа отново дойде!


ЦСОП „П.Р. Славейков“ отправя сърдечни благопожелания на своите добродетели и спомоществуватели, както и на Йордан Петров, който изпълни ролята на добрия старец, придружен от Снежанка – Василена Иванова, ученици от 11 „Б“ клас от ДФСГ „Интелект“ – Плевен . Благодарение на всички тях децата в Центъра преживяха истинска коледна магия и бяха щастливи!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: