Първата частна детска кухня в Плевен “Furisto Kids“ осигурява пълноценна, разнообразна и здравословна храна за най-малките

21.12.2017 10:18

За 16-ти пореден път Браншова Бизнес Камара – Плевен и Община Плевен организираха и тази година традиционния Благотворителен бал с церемония по награждаването на „Бизнесмен на годината – Плевен 2017“ и „Инвеститор на годината – Плевен 2017“. На него бяха отличени плевенски фирми в различни сфери на производството и услугите. Грамота за фирма с обществена значимост през 2017 г. бе присъдена на „Лаурус 22“ ЕООД с управител Цветелина Чолакова.


Фирмата стартира дейността си през 2016-та година със създаването на първата частна детска кухня в Плевен – “Furisto Kids“. Осигурява пълноценна, разнообразна и здравословна храна на деца на възраст от 10 месеца до 3 години. За приготвянето на храната се използват рецепти, одобрени от Министерство на здравеопазването. Периодично се провеждат консултации със специалисти – педиатри, алерголози, гастроентеролози. Диетолог съставя балансирано тристепенно меню, съобразено с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти. За високо качество на приготвяната храна се използват само утвърдени марки продукти, придружени със сертификати, отговарящи на европейските стандарти за качество. В разнообразното меню, освен традиционно използваните и познати продукти, присъстват и такива като броколи, пащърнак, карфиол, булгур, лимец, киноа, амарант, чиа, овес и други.
Фирмата притежава система за самоконтрол, утвърдена от БАБХ, и работи по програма НАССР, която включва добри производствени и хигиенни практики за преодоляване на рисковете, свързани с безопасността на труда.

Частната детска кухня предлага нова за град Плевен услуга – доставка на адрес или до раздавателен пункт. Опакованата храна се съхранява в специални термоизолационни кутии с цел запазване на необходимата температура. Използва се различен грамаж, съобразен с възрастта на детето.

Мисията на екипа на Фуристо Кидс е с грижовност и внимание да изгражда и възпитава добри хранителни навици от най-ранна детска възраст.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: