Кметът на Левски награди Мариела Любенова за изключителни спортни постижения през 2017-а

21.12.2017 16:23

Днес националната състезателка Мариела Любенова – световен вицешампион и двукратен европейски шампион по карате Киокушин, получи наградата на Община Левски за изключителни спортни постижения през 2017 г. Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи грамота и парична награда на Мариела, гласувана вчера единодушно на редовно заседание на ОбС –Левски.


С изключително топло чувство Любка Александрова поздрави Мариела, дългогодишна състезателка по карате от СКК „Киокушин“ – Левски, вече национална състезателка, и каратеките от клуба за високите постижения през годините на проведената днес след обяд среща в общината. ”За мен е чест и гордост да поздравя Мариела и всеки един от вас за дръзновението, за огънчето, което носите в душите си. Град Левски е късметлия с хора като вас, сенсей Милен Петров и Росица Петрова, с примера, който давате с постиженията”, каза Александрова и пожела нови успехи, на които да се радваме.


Мариела, която вече е национална състезателка с първо кю и кафяв колан, 9 години тренира упорито и сбъдва мечтите си благодари на Общината на сенсей Милен Петров и родителите си, на всички за подкрепата. Тя продължава упорито тренировките за предстоящи победи. В приятелски разговор протече срещата на кмета на общината с каратеките от СКК „Киокушин“, на която те разказаха за медалите, които красяха гърдите им. Сенсей Милен Петров благодари на Мариела ,за това ,че заедно с нея сбъдна и своята мечта.


Изключително успешната изминала година е добър старт за новата. Като състезател на българския национален отбор, участва в Световно първенство по карате „Киокушин” на 27 и 28 май в Сибиу, Румъния и завоюва третото място в категория „девойки старша възраст до 65 кг.”. „Още веднъж Мариела Любенова показа изключителни умения и висок боен дух, за което й благодарим, че представя достойно града ни и ни кара да се гордеем, че е част от СКК „Киокушин” – Левски”, сподели след световното първенство сенсей Милен Петров.


Националната състезателка Мариела Любенова на СКК „Киокушин” – Левски стана европейски шампион на Европейско първенство по карате Киокушин за юноши и девойки младша и старша възраст, при девойки старша възраст до 65 кг, проведено на 18 март в Берлин, Германия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: