Текат ремонти на улици в населените места на община Гулянци

20.12.2017 15:38

Община Гулянци започна ремонт и настилане на улици във всички населени места. Извършва се доставка, разстилане и валиране на бял камък и  текущ ремонт на асфалтова настилка, включващ фрезоване, оформяне, почистване, наръсване с битумна емулсия, пласт асфалт, валиране и заливане на фуги на обща стойност 161 281.80 лева. В град Гулянци ще бъдат изкърпени 14 улици с 995кв.м асфалт, 10 улици ще бъдат настлани с бял камък – 1200 тона, съобщават от пресцентъра на Местната управа.

В село Милковица 10 улици ще бъдат настлани с 650 тона камък, в Загражден – 6 улици с 400 тона камък. Седем са улиците в Дъбован, които ще бъдат настлани с 400 тона. За Ленково са предвидени 395 тона бял камък за пет улици, за Д. Вит 220т. за една улица, за Шияково 395т. за 4 улици. В Крета 3 улици ще бъдат настлани с 380 тона бял камък, в Искър – 4 улици с  400т. За пет улици в Гиген са предвидени 380т. 11 улици в Брест  ще бъдат настлани с 650т. бял камък.

През ноември Община Гулянци започна основен ремонт на две улици на обща стойност 75 715 лева. Нов асфалт е положен на улица „Иван Вазов”, с. Сомовит, работи се по асфалтирането на улица „Искър” в с. Гиген.

Многократно увеличилият се трафик на движение през последните години и усъвършенстваните технико – експлоатационни характеристики на моторните превозни средства имат усилващ ефект върху все по-бързото разрушаване на уличните и тротоарни настилки. Голяма част от настилките имат сериозни повреди: деформации на уличното платно, мрежовидни, надлъжни и напречни пукнатини, дупки. Преди ремонтите на места дори е липсвала асфалтова и тротоарна настилка. Имало е пропадания в определени участъци от улиците, пропадане на капаци на ревизионни шахти и отводнителни шахти.

С извършените ремонти на уличните настилки Община Гулянци ще осигури по-добри условия за удобен и безопасен транспорт на пътници и товари и за достъпност на лица с увреждания, при опазване на околната среда.

Снимка: Пресцентър, Община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: