По-високи заплати и модерни условия за пълноценен релакс осигурява на служителите си фирма „Димитров“

20.12.2017 13:11

Социалната политика, социалните отговорности и грижата за персонала са водещи приоритети за нас, каза на пресконференция днес в БТА управителят на фирма „Димитров ООД“ Магдален Димитров, дни след като получи престижното отличие „Бизнесмен на годината“ на Плевен за 2017 г. Той съобщи, че работещите в производството на мъжки сака и панталони ще получават със 100 лева повече от януари 2018 г., като нетната средна заплата във фирма „Димитров“ става 930 лева. С цел пълна прозрачност при формирането на новите работни заплати и новите разценки ръководството е провело поредица срещи с работещите в 26 бригади от 7 производствени линии. Нашите заплати са по-високи от тези в града, като сме обещали на служителите ни средната нетна заплата на работник да стане 1000 лева от 1 януари 2019 г., анонсира бизнесменът, като не скри, че гладачите от неговата фирма вземат заплати, като тези на колегите си, работещи във фабриките на „Armani“ в Италия. Магдален Димитров отбеляза, че 570 човека са заети в производството на сака и 120 – на панталони за марката „Hugo Boss“, като през новата година фирмата ще увеличи своя обем на работа и ще разкрие още 100 работни места.

Магдален Димитров отбеляза, че фирмата покрива най-високите социални стандарти, реализирайки иновативни проекти, насочени не само към работници и служители, но и към висококвалифицирани специалисти мениджъри, които да бъдат привлечени в Плевен не само от страната, а и от чужбина. Той сподели, че „Димитров“ инвестира сериозни средства в своята социална политика, а най-новото е създаването на производствено-административен комплекс „Desizo Monni“. Проектът на сградата отговаря на съвременните екологични стандарти, така че работният процес да се осъществява във високо естетизирана среда. Тя е проектирана от арх. Ангел Захариев – съпруг на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Проектът е уникален за България, като в него са внедрени най-модерните технологични постижения в бизнеса, а също така е включено парково пространство за почивка на работещите.

Административната сграда е без аналог в България – със стъклена фасада, отворени работни помещения, вградени зелени и цветни пространства. Това е концепцията на големите световни компании и ние инвестираме в тези дейности, защото искаме да привлечем известни специалисти от страната и чужбина и те да намерят средата, която са свикнали да виждат, посочи Димитров. Също така, управителят на фирма „Димитров“ сподели, че в момента се изграждат и два социални клуба с най-модерен и иновативен облик – фитнес и клуб-ресторант, басейн и зона за релакс в красив екологичен парков кът. Във втория клуб пък са включени футболни и волейболни игрища и още една фитнес зала, където служителите на фирмата ще имат възможността пълноценно да релаксират. „Знаете, че пазарът на труда е отворен и ако искаме да задържим младите хора тук, трябва да им създадем среда, която са виждали на запад. Нашата цел е да станем компания, която да продава своите марки по целия свят и затова имаме нужда от мениджмънт, конкурентен на големите международни компании“, подчерта бизнесменът на годината на Плевен за 2017 г.

В тази връзка, Магдален Димитров посочи, че амбициозните планове на фирмата в посока развитие на социалната политика не спират дотук. Компанията планира създаването на училище, профилирано в обучението на английски език, мода, дизайн и високи технологии. IT-специалистите са все по-търсени и смятам, че е добре тази професия да бъде развита в Плевен, категоричен бе той. Бизнесменът не скри, че в реализацията на този проект той е потърсил подкрепа от свои чуждестранни партньори, както и от местната администрация. Също така, фирмата ще разкрие медицински център, в който висококвалифицирани специалисти ще се грижат за здравето на служителите на „Димитров“ ООД.

Фирма „Димитров“ ООД е създадена през 1991 г. Тя е специализирана в производството на мъжка мода – костюми, сака, панталони и палта. Фирмата започва своята дейност с шест човека персонал, а към ден днешен наброява повече от 1500 души производствен и административен капацитет. Днес фирмата е партньор и произвежда мъжки облекла за най-големите световни брандове Georgio Armani, Ermenegildo Zegna, Hugo Boss, а в годините на своето развитие, фирмата е партнирала на марки като Valentino, Calvin Klein, Pal Zileri.

През 2006 г. компанията изгражда настоящата производствена сграда, в която проектирането е извършено по нови технологии, като са вградени система за управление на произведените бройки, най-новите технологични инсталации, система за климатизация, екологична среда.

Производството на предприятието е разгърнато на площ от 40 000 кв. м с месечен производствен капацитет от 51 000 мъжки сака 38 000 мъжки панталона. През 2008 г. компанията създава своя собствена търговска марка MONNI, наложила се вече на българския моден пазар като еталон за стил и елегантност в света на мъжката мода. През 2015 г. фирма Димитров реализира своя втори иновативен проект, а именно създаването на производствено-административен комплекс Desizo Monni с обща застроена площ от 14 280 кв.м. Той се състои от производствена сграда с шивашки и обувен цех, проектиран от италиански специалисти от най-висок клас. Тук се произвежда Desizo Monni Milano, регистрирана през 2014 г. в Италия, която се реализира не само на европейския, но и на световния моден пазар.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: