Езикова гимназия – Плевен с награда от Панаира на науката и иновациите Innofair 2017

20.12.2017 12:11

На 16 декември се проведе Х-то издание на Панаира на науката и иновациите – Innofair 2017. Основна цел на Панаира е ранното откриване на научни таланти, съдействието за бъдещето им развитие, както и популяризацията на идеите, откритията и иновациите им. Панаирът се стреми да стимулира активното научно общуване, работата в екип и оригиналните идеи на младите учени, докато вдъхновява обществото да изгради позитивна перспектива върху научните изследвания и иновациите.

Конкурсът Innofair е за ученици и младежи между 14 и 20 години с проекти в сферата на природните, социалните и медицинските науки, както и ИКТ и математика. Целта е да се насърчат:
– иновативни идеи и разработки, които включват различни научни дисциплини и компоненти на различни изследвания;
– проекти, които могат да бъдат в полза на опазване на природата и съхраняване на ресурсите;
– подобряване на технологични решения или създаване на нови решения за използване на пълния капацитет на цифровата ера.

Отборът на Езикова гимназия –  Пламен Георгиев – XIд клас и Далия Христова – Хд клас с ръководител –  Людмила Бояджиева, учител по биология и здравно образование в ПГПЧЕ,  получиха наградата за Екология на Ricoh USA с проекта си  „Слабата страна на силния пол. Влияние на ВРА върху репродуктивните проблеми на мъжа. Алтернативи на синтетичните пластмаси“, който удовлетвори изискванията на журито за иновативност и научна обоснованост на разработката с екологична тематика, свързана с пагубното влияние на синтетичните пластмаси.
От 2012 г. Innofair е първият и единствен български конкурс, афилиран към IntelISEF, най-голямото в световен мащаб състезание за ученици с проекти в сферите на науката и технологиите, като авторите на най-добрите разработки на Панаира получават шанс да участват в него.

Снимка и информация: Езикова гимназия – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: