Детски коледен спектакъл зарадва малчуганите в село Победа

17.12.2017 14:49

Днес в НЧ „Зора-1990г.” – село Победа, община Долна Митрополия бе изнесен детски коледен спектакъл. Емоционалното културно събитие е заключителен етап на проект „С куклен театър из Европа”.

Той бе спечелен в проектна сесия за малки читалищни инициативи по Програма ”Нашият общ европейски дом”, която Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“ обяви и финансира съвместно с Община Долна Митрополия.  Гост на тържеството беше кметът на селото Даниела Александрова и председателят на читалищното настоятелство Даринка Николова.

Секретарят на читалището и ръководител на проекта Димитринка Гетова в отчета си подчерта, че интересните проектни дейности са привлекли двойно повече деца от планираните. Целевата група, с която е работил читалищният екип в продължение на три месеца, са 18 деца на възраст от 6 до 15г. Десет е броят на доброволците, набавили кукли за приказните персонажи.

В препълнената читалищна зала участниците представиха куклените пиеси „Червената шапчица” на Шарл Перо и Братя Грим, „Грозното патенце” от Андерсен, „Мързелан и Мързеланка” от Асен Разцветников и „Дядовата ръкавичка” от Елин Пелин.

„Кукленият театър е форма на изкуството, неизползвана от нас до момента, спомогна за развиване на артистичните способности на децата чрез директното им участие като артисти в куклен театър.”

Изненадващо, Дядо Коледа пристигна при децата и раздаде подаръци, подготвени от Читалището, Кметството и спонсорите „Алекс – М” с управител Маргарита Бешева и „Деникар” с управител Владислав Живкович. Думи на благодарност за активната дейност на читалищния екип изказаха Кмета на селото Даниела Александрова и Председателя на читалищното настоятелство Даринка Николова.

Празникът продължи с надпревара в разпродажбата на благотворителната изложба – базар. Голяма част от посетителите се включиха в дарителската кампания на Читалището за събиране на средства за рисуван портрет на Васил Левски. „Всеки 1 лев в дарителската кутия е важна подкрепа за нашата кауза” – обяви Димитринка Гетова.

Тържеството завърши с торта за участниците, осигурена от кмета на селото Даниела Александрова.

Снимки и информация: НЧ „Зора-1990г.” – село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: