МБАЛ И ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен с отличие за най-успешно представяне на фирма в категория „Здравеопазване“

16.12.2017 12:14

Отличие за най-успешно представяне на фирма в категория „Здравеопазване“ през 2017 г. получи МБАЛ И ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен с управител д-р Владимир Андреев на снощната церемония по връчване на наградите за бизнесмен и инвеститор на годината. Грамотата бе връчена на консултанта по управление Александър Андреев от кмета на Община Плевен Георг Спартански. От името на д-р Андреев той благодари за присъждането на отличието, като не спести благодарностите си и към целия колектив на МБАЛ и ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен и към пациентите, без които, както Александър Андреев отбеляза, тези инвестиции нямаше да са нужни.

Андреев сподели, че само преди ден „Авис Медика“ е спечелила приз в престижния конкурс „Сграда на годината“, но подчерта, че наградата, която лечебното заведение получава в Плевен, е много по-стойностна. Получаваме я, благодарение на оценката на хората, които ежедневно наблюдават нашата работа и за нас това е едно много по-голямо признание, защото се оценява не само сградата, а целият труд на д-р Андреев през последните 20 години, допълни той.

Началото е поставено на 7 април 2000 г., когато е открито първото частно здравно заведение за доболнична помощ в Плевен ДКЦ „Авис Медика”. Кабинетите са разположени в специално преустроена сграда – архитектурен паметник, в самия център на Плевен. Екипът започва работа в 20 лекарски кабинета. На 10 септември 2007 г. отваря врати и МБАЛ „Авис Медика”, разположена в красивия парк „Кайлъка“. На площ от 7000 кв.м са разположени 13 отделения с общо 180 легла. Разполага с отделения за образна диагностика, лаборатория и болнична аптека. Петте операционни зали са оборудвани с най-съвременната техника и дават възможност за извършване на много голям обем хирургични интервенции – конвенционални и лапароскопски.

Днес МБАЛ „Авис Медика” е една от най-големите частни многопрофилни болници в страната. Точно 17 години след началото – на 7 април 2017 г. се открива новата сграда на ДКЦ „Авис Медика“, разположена на площ от 2200 кв. м. В разширението са разположени 50 кабинета и модерна физиотерапия, оборудвана с уникална за региона апаратура. Създадена е изцяло нова клинична лаборатория, а за удобство на пациентите е изграден асансьор. Пред всеки кабинет е поставен монитор с актуална информация за преглеждащия лекар. Въведено е онлайн записване на пациентите и SMS-уведомяване. В ДКЦ „Авис Медика“ работят висококвалифицирани специалисти от 22 медицински специалности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: