Георг Спартански към хората от бизнеса: Плевен има добро бъдеще, ако в него се инвестира

16.12.2017 17:01

Благодаря на всички вас, които давате работа на хората и влагате средства в благотворителни каузи, така че градът ни да изглежда по-чист и по-уреден. С тези думи се обърна Георг Спартански към гостите на церемонията по връчване на наградите за бизнесмен и инвеститор на годината, провела се снощи във Военния клуб в Плевен. Той отбеляза, че не си прави илюзиите, че са постигнати много неща, но посочи, че постигнатото не е и малко. Факт е реновирането на Градската градина, на Водната каскада – една от емблемите на Плевен, на площад „Стефан Стамболов“, строят се едновременно пет детски площадки, започнаха дейности по модернизирането на образователната инфраструктура, а също така започна усвояването на европейски средства, предвидени за основен ремонт 16 плевенски улици, изброи кметът. На вас, като бизнесмени, едва ли е необходимо да казвам, че всяка стотинка трябва да бъде вложена качествено, за да има ефект и този ефект да бъде умножен в пъти, каза Спартански.

Градоначалникът подчерта, че един град не е нищо без своите хора и именно те са най-голямото му богатство. „А именно вие сте сред елита на плеенското общество, защото определяте модерния облик на гради ни с икономиката, която развивате и която дава препитание на хората. Защото и най-красивият град се изпразва от съдържание, ако го няма човешкият потенциал, който да го развива“, обърна се към представителите на бизнеса в Плевен Спартански. Той им благодари за вложените усилия и средства в размер на стотици милиони левове, като отправи пожелание следващата година да бъде още по-успешна за тях, а оттам и за град Плевен.

Ще ми се да вярвам, че заедно наистина можем да постигнем повече и както бизнесът се включи в идеята да направим града по-светъл и красив, благодарение на поставената светлинна украса по улиците, така да обединим усилията си и в други инициативи, изрази надежда кметът. „Нека има повече благородни каузи, които да правят така, че плевенчани да чувстват града като добро място за живеене и да виждат смисъл да останат и да работят тук. И нека средствата, които сме събрали тази вечер, наистина да отидат за чудесните ни деца. Защото Плевен има добро бъдеще, ако в него се инвестира и се влагат средства, които след това ще се върнат хилядократно“, допълни той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: