Бизнесменът на годината Магдален Димитров: Спокойни сме за инвестициите си, защото Плевен се управлява добре

16.12.2017 9:54

За мен е огромна чест и престиж да получа за втори път високия приз „Бизнесмен на годината“. Това каза собственикът на „Димитров“ ООД Магдален Димитров при връчването на наградите за бизнесмен и инвеститор на годината. Той разкри, че фирмата планира нови проекти в Плевен с изключителното спокойствие и увереността, че градът се управлява добре от новото общинско ръководство в лицето на кмета Георг Спартански. „Ние сме спокойни и уверени в нашите инвестиции, защото отчитаме, че в Плевен започва един ренесанс. Смятам, че в момента са налице отлични предпоставки за нови инвестиции, след като години наред нещата вървяха надолу“, коментира Димитров.

Той изрази увереност, че инвестициите, които предстоят в Плевен, ще развият неговата визия, ще го преобразят и ще го превърнат в един действително модерен град. Магдален Димитров посочи, че неговата фирма инвестира активно в проекти със социална ангажираност към своя персонал. „Административната сграда, която предстои да открием през 2018-а, е изключително модерна, като в нея смятаме да привлечем специалисти не само от страната, но и от Европа. Нашият социален център, който разполага с клуб-ресторант, басейн, фитнес и спортни игрища, пък е насочен към релакса на нашите служители, а тази сграда спечели първо място на националния архитектурен конкурс за търговски обект“, обобщи бизнесменът на годината на Плевен. Димитров изтъкна, че фирмата ще продължи и занапред да залага на социални проекти, като планира изграждането на училище, детски градини и медицински център за своя персонал.

Бизнесменът на годината поздрави специално организаторите на церемонията от Браншовата бизнес камара в Плевен. Мястото, на което сме се събрали (бел. ред. Военният клуб) ме изпълва с носталгия и ме връща в 1969 г. по време на ученическите забави на Втора гимназия, с усмивка сподели големият победител на вечерта, като не скри, че оттогава не е влизал в уникалната сграда.

16 000 лева в подкрепа на даровитите деца на Плевен бяха събрани снощи по време на церемонията за връчването на наградите за бизнесмен и инвеститор на 2017 г. Всеки от присъстващите във Военния клуб имаше възможността да дари избрана от него сума на Фонда за даровити деца, като за най-щедрия бе подготвена красива награда – живописна творба, дело на дванадесетгодишния Кристиян Недков, едно от талантливите деца на Артшкола „Колорит“ с ръководител Майя Ананиева. Тя стана притежание на собственика на фирма „Димитров“ ООД Магдален Димитров, който дари 5 000 лева.

 

Фирма „Димитров“ ООД е създадена през 1991 г. Тя е специализирана в производството на мъжка мода – костюми, сака, панталони и палта. Фирмата започва своята дейност с шест човека персонал, а към ден днешен наброява повече от 1500 души производствен и административен капацитет. Днес фирмата е партньор и произвежда мъжки облекла за най-големите световни брандове Georgio Armani, Ermenegildo Zegna, Hugo Boss, а в годините на своето развитие, фирмата е партнирала на марки като Valentino, Calvin Klein, Pal Zileri.

През 2006 г. компанията изгражда настоящата производствена сграда, в която проектирането е извършено по нови технологии, като са вградени система за управление на произведените бройки, най-новите технологични инсталации, система за климатизация, екологична среда.

Производството на предприятието е разгърнато на площ от 40 000 кв. м с месечен производствен капацитет от 51 000 мъжки сака 38 000 мъжки панталона. През 2008 г. компанията създава своя собствена търговска марка MONNI, наложила се вече на българския моден пазар като еталон за стил и елегантност в света на мъжката мода. През 2015 г. фирма Димитров реализира своя втори иновативен проект, а именно създаването на производствено-административен комплекс Desizo Monni с обща застроена площ от 14 280 кв.м. Той се състои от производствена сграда с шивашки и обувен цех, проектиран от италиански специалисти от най-висок клас. Тук се произвежда Desizo Monni Milano, регистрирана през 2014 г. в Италия, която се реализира не само на европейския, но и на световния моден пазар.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: