Тихомир Иванов стана лекоатлет номер 1 на България за 2017-а

15.12.2017 12:21

Тихомир Иванов беше избран за лекоатлет номер 1 на България за 2017 година в 20-ото издание на традиционната анкета на списание „Атлетика“. Със силни резултати и постоянно присъствие в световния елит на скок височина през целия сезон Иванов оглави класацията с 320 точки и убедително изпревари останалите номинирани в допитването.

Плевенчанинът завърши зимния сезон с четвърто място на финала на Европейското първенство в зала в Белград и продължи добрите си изяви и на открито – първо място за България на европейското отборно първенство – първа лига, второ място на турнир от „Диамантената лига“ и финал на Световно първенство.

Той е единственият български лекоатлет за 2017 година с финали на Европейския шампионат в зала и на световния шампионат на открито, две призови места в „Диамантената лига“, победи на различни турнири, а личния му рекорд от 2.31 метра е най-силния резултат в българската атлетика за годината.

Ивет Лалова е втора с 258 точки. Вицешампионката от европейското първенството в зала на гюле Радослава Мавродиева допълва челната тройка с 244 точки. Финалистката на скок височина от световния шампионат в Лондон Мирела Демирева е класирана четвърта с 236 точки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: