СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия се включи активно в Националната седмица на четенето (галерия)

15.12.2017 13:01

В дните от 11 декември до 15 декември в СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия се проведоха дейности, свързани с Националната седмица на четенето, информират от училището. На 12 декември с много вълнение, ученици от I до VI клас се включиха в състезанието за „Най-добър четец“ и „Най-добър разказвач“. В началото на състезанието те се запознаха с любопитни факти за книгата: най-голямата; най-малката; най-скъпата; най-продаваната; най-старата книга.


Госпожа Герга Георгиева, старши учител по Български език и литература, призова децата да четат книжки, защото четенето на книжки е чудесен начин да обогатяваме себе си, да се учим да общуваме помежду си. „С баба приказки разказвам“ най-малките ученици, децата от Подготвителната група, си направиха празник на приказката и получиха ценен подарък – книжка от своите по-големи приятели – учениците от V клас, а баба Венера им разказа интересна Коледна приказка.


На 14 декември любими приказни герои бяха на гости при учениците от началния етап. Децата рисуваха своите приказни герои и подредиха красива изложба в училището. По инициатива на Ученическия съвет, на 15 декември, е обявен Ден на отворените врати в училищната библиотека за размяна на детски и юношески книги.
Усмивките на децата, когато се докосват до нова книжка, нетърпението да я разгледат, показват, че седмицата на четенето ще продължи и през коледната ваканция, а защо не и след това!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: