Интермес

Дядо Коледа и Снежанка кацнаха на летището в Долна Митрополия

15.12.2017 14:55

Днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе Коледно тържество за децата на кадровите военнослужещи и цивилни служители от състава на авиобазата. В слънчевия декемврийски ден родители и деца се събраха в трепетно очакване на гостите от далечна Лапландия. В 11,00 часа силният звук на самолетни двигатели предизвести тяхното пристигане. Спазвайки дългогодишната традиция Дядо Коледа и Снежанка кацнаха на Летище Долна Митрополия със самолети L-39 и Пилатус РС 9М. С възторжени възгласи децата приветстваха тяхното пристигане и ги съпроводиха до празничната елха. Там добрият старец отвори вълшебния чувал с многобройни пакети. Малчуганите се редуваха да изпълняват песнички и стихотворения, а в замяна получаваха своите подаръци.


Подаръци имаше и за децата на загиналите военнослужещи от състава на авиобазата. За поредна година беше проведена дарителска акция и събраните средства бяха предадени на техните семейства.
Изпълнен с вълнения и песни празникът неусетно завърши. Децата изпратиха Дядо Коледа с пожеланието да не ги забравя и догодина отново да ги посети.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: