Вижте „Мястото“ в Плевен преди, по време и след промяната

15.12.2017 12:09

Само преди дни Сдружение „БГ Бъди активен“ приключи официално с проект, чакан от десетилетие насам. В рамките на една година бяха изградени и облагородени не просто 10 пространства, а бе постигнато нещо много повече. Имахме възможност да донесем „вятъра на промяната“ във всеки един град, в който работихме, споделят от Сдружението.

„Най-мащабният до момента Placemaking проект в България – The Spot, ни показа че промяната е възможна, стига тя да се случва във всеки от нас достатъчно осезаемо. Това ни стимулира да действаме и да черпим вдъхновение, което да показваме на хората, като идеята е, да пробудим у тях желанието заедно и със собствени усилия да направят средата, която ги заобикаля по-добра за живот. Ако измерим успеха на _Място с физически и социални фактори, можем да бъдем категорични, че проектът успя да включи много граждани, НПО сектор, експерти и администрация в решаването на проблемите на градската среда. След изградения диалог между тези сектори, проектът премина към конкретни действия и промени в начина на създаване на пространството и остави след себе си 10 страхотни места, чиито конкретни измерения на тази Промяна се разпознават на много нива. Пробудата се случва. Проектът събуди много агенти на промяната във всеки един град. След себе си, _Място остави здраво изградени основи, които да устоят на бъдещето.


Като резултат от The Spot, всички нагледно можем да видим как качеството на градската среда в България тръгва по своя път към промяната. За целта от Сдружение „БГ Бъди Активен“ изработиха постери за всеки един град. В тях са представени кратко и ясно описание на града, мястото, концепцията и пространството преди и след интервенциите. Ето го и постерът за „Мястото“ в Плевен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: