Плевенчанка спечели награда от международен шампионат за маникюристи

13.12.2017 14:04

На Международния шампионат за маникюристи „Golden Milano“, проведен на 8 декември в Милано, Италия, плевенчанката Виктория Чапанова спечели награда за България. Страната ни беше представена от 12 българки, дейни творци в нейларта – отличили се от други състезания маникюристки, някои и преподаватели.

„Участие взеха 8 държави и се състезавахме с над 160 състезателни творби. Категориите са най-разнообразни – микс медия, акварел, 3Д, копие на известни картини, „One stroke“, постер, Художествена живопис и други. Аз участвах в категория „One stroke“ тема флористика”, разказва Вики. Творбата е трябвало да бъде реализирана на повърхност и предмет или екстремни удължители – tips.

„За мен това беше дебют, първо участие извън пределите на България, на едно вече доста по-сериозно ниво. Класирах се на второ място, което за мен сред толкова добри творби и състезатели, е страхотно”, добавя плевенчанката.

Участията в шампионата са задочни като България се представя от Мирослава Велева, на която Виктория сърдечно благодари за възможността, дала й с участието на толкова значим форум.

На „Golden Milano“ България е трета в отборното класиране с общо 6 първи, 4 втори и 2 трети места. Виктория е класирана на второ място.

Пред талантливата плевенчанка предстоят още състезания и конкурси в следващите 2 месеца.

Дизайните върху нокти вече не са просто оформени и добре лакирани нокти. Върху тях може да се разкаже цяла история”, казва Виктория.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: