Баскетболният „Спартак“ вече има свой фенклуб в НУ „Христо Ботев“ – Плевен (галерия)

13.12.2017 16:33

Двама състезатели на баскетболния „Спартак“ (Плевен) – Милен Дудев и Георги Бързаков, бяха гости днес в Начално училище „Христо Ботев“. Баскетболистите бяха посрещнати в зала „Европа“ от 120 възпитаници на школото и техни преподаватели, като пред тях директорът Цветелин Горанов сподели, че срещата е част от проекта на НУ „Христо Ботев“ „Спорт и изкуство срещу агресията”. Музикален поздрав към гостите отправи третокласничката Михаела Христова, след което Дудев и Бързаков разказаха пред децата повече за себе си – за своите семейства, пътя им в баскетбола, за това колко е важно децата да се занимават със спорт, който им харесва, като отговориха на многобройните въпроси на учениците.


По време на визитата си в училището двамата баскетболисти взеха участие и в провеждащата се от 11 до 15 декември Национална седмица на четенето и заедно с възпитаници на НУ „Христо Ботев“ прочетоха части от книжката „Коледна звезда“. Съвсем спонтанно се роди и идеята училището да основе свой фенклуб на баскетболния „Спартак“. Малчуганите обещаха да подкрепят спартаклии още в следващия им домакински мач – срещу „Ямбол“ на 23 декември, като по идея на директора Цветелин Горанов те ще бъдат в зала „Балканстрой“ с направени от тях плакати.


Милен Дудев и Георги Бързаков раздадоха куп автографи на своите нови приятели, а също така имаха възможността да разгледат училището и дори да влязат в някои от часовете. Играчите на „Спартак“ не скриха, че са останали впечатлени от видяното, споделяйки, че плевенското НУ „Христо Ботев“ не отстъпва по нищо на най-елитните частни училища в столицата и обещаха отново да бъдат негови гости.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: