ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен се включи в Националната седмица на четенето

12.12.2017 16:02

По повод предприетата от МОН инициатива Национална седмица на четенето 2017г., в ОУ „Св. Климент Охридски”-гр. Плевен и неговия Филиал планираха серия от мероприятия. Инициативата продължава от 11 до 15 декември и целта й е повишаване на образователните потребности сред учащите и засилване на интереса към печатната книга.

По повод Националната седмица на четенето 2017 г. във фоайето на училището беше подредено информационно табло,  относно ползите от четенето на книги.

Официално Седмицата беше открита днес в 08.00 часа във фоайето на училището. Учениците от първите и четвъртите класове и техните класни ръководители бяха приветствани от библиотекаря на училището – г-жа Ваня Иванова.

Седмицата на четенето продължи и в 10.30 часа със съвместната инициатива на ОУ „Св. Климент Охридски”- гр. Плевен и ДГ „Дружба”- „На гости на училищната библиотека”.

На 14 декември от 08.50 часа гости на училищната библиотека ще бъдат ученици от седми клас, които ще проведат литературно четене на известни български народни приказки. От 10.30 часа деца от ДГ „Трети март” – гр. Плевен ще посетят училищната библиотека.

Ученици от втори, трети и четвърти клас ще гостуват на малките първокласници в Основната сграда на училището.

Във втората база учениците ще посрещнат децата от ДГ „Яница” и ще им прочетат части от любими приказки.

Седмицата на четенето 2017г. ще приключи на 15 декември.

Снимки и информация: ОУ „Св. Климент Охридски”-гр. Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: