Малчугани от ДГ „Дружба“ гостуваха в Библиотеката на ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен

12.12.2017 18:01

От няколко години ДГ „Дружба“ и ОУ „Св. Климент Охридски”- гр. Плевен осъществяват съвместната инициатива „Посрещане в училищната библиотека”. Повод за мероприятието е откритата в училището „Национална седмица на четенето 2017”, която обединява усилията на МОН, училища и детски градини с цел засилване интереса към книгата и печатното слово.
Децата от градината пристигнаха в библиотеката заедно с директорката на детското заведение г-жа Дунчева и учители. Още при влизането си те не скриха задоволството си от вида на библиотеката и книгите в нея. Библиотекарят на училището г-жа Ваня Иванова запозна децата с наличната детска литература и разговаря с тях относно любимите им литературни герои.
Ученици от 4а и 4б клас на ОУ „Св. Климент Охридски” с класни ръководители г-жа Лили Грозева и г-жа Снежанка Николаева се срещнаха с бъдещите първокласници. Срещата приключи с подаръци за децата-книжки за четене и оцветяване, раздадени им от г-жа Веселка Великова – зам.-директор УД, след което те посетиха и класните стаи на четвъртокласниците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: