Първокласници на ОУ „Васил Левски“ – Плевен с призови места в Национален конкурс по народно приложно изкуство

11.12.2017 13:09

Първокласниците от ОУ „Васил Левски“ – Плевен Йоана Деянова и Марина и Никола Кацарски грабнаха призовите места в Национален конкурс по народно приложно изкуство, проведен от МОН и Национален дворец на децата в началото на декември.

Йоана Деянова спечели първо място в раздел „Апотропейни предмети” в първа възрастова група, а близнаците Марина и Никола Кацарски завоюваха трета позиция в раздел „Декоративни пана и тъкани” в същата възрастова група.

Конкурсът “От Коледа до Васильовден” се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство. Победителите са ученици на г-жа Незабравка Кръстева и не за първи път те и техните съученици се впускат с много хъс и амбиция в различни надпревари.

За трите месеца от началото на учебната година до сега учениците на ОУ „Васил Левски“ – Плевен са участвали в повече от десет конкурса и състезания и имат спечелени отличия от всяка изява.

Снимки и информация: ОУ „Васил Левски” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: