Интермес

В Плевен ще се проведе концерт в подкрепа на дарителската кампания „Локомат за България“

11.12.2017 17:01

На 22 декември от 18.30 ч. в зала „Катя Попова“ ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на дарителска кампания „Локомат за България“. Този социален проект е иницииран от д-р Анелия Хохвартер. Тя е родена в село Горна Митрополия, а в момента живее и работи във Виена. Д-р Анелия Хохвартер е автор на книгата „Пътуване“, която също се продава с благотворителна цел. Книгата е преведена на няколко езика и среща огромно одобрение.

В концерта ще вземат участие: Биляна Добрева и Маргарет Георгиева – солистки на хор „Звъника“ с ръководител Ваня Делийска, Васил Чапанов – рехабилитатор и певец, изпълняващ песни на Емил Димитров, Василка Дамянова – солистка на женски народен хор „Мистерията на българските гласове“, Акордеонен ансамбъл с ръководител Румен Тодоров , Перкусионен ансамбъл „Акцент“ с ръководител Симеон Серафимов при НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.

Тази кампания е известна в цяла България и има доста набрани средства до момента. За съжаление, Плевен е един от градовете с най-слабо участие. Целта на провежданата кампания е да се закупи първият такъв апарат за Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Локоматът е единственият по рода си робот за цялостна рехабилитация на тялото.
Нека дадем своя принос в тази изключително хуманна кауза и обединим усилията си за да бъдем достоен за голямата привилегия град!

Цената на поканата е 10 лв, а на книгата, която ще се продава преди концерта – 20 лв. Поканите се разпространяват в билетния център на Плевенска Филхармония в читалище „Съгласие“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: