В Плевен вицепремиерът Красимир Каракачанов връчи на княз Никита Ростовский почетния знак на Министерство на отбраната

10.12.2017 15:17

Вицепремиерът и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов връчи на княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский почетния знак на Министерство на отбраната. Поводът бе тържественото отбелязване на 140-та годишнина от освобождението на Плевен. Церемонията се състоя в заседателната зала на Областна администрация – Плевен в присъствието на министъра на правосъдието Цецка Цачева, областния управител Мирослав Петров и неговите заместници и членове на делегацията на руската историческа общност.

Вицепремиерът Каракачанов подчерта, че израз на признателността на българския народ са стотиците паметници, изградени и пазени, за да спомнят за жертвите и храбростта на отдалите живота си в името на Свободата на България храбри воини.
От своя страна княз Никита Дмитриевич Лобанов – Ростовски подари на директора на Военноисторическите музеи Емилия Зорнишка корица от списание „Le Petit Journal” от 1896 година и получи в отговор от госпожа Зорнишка първото фототипно издание, посветено на паметника на ген. Скобелев в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: