Президентът Радев пред хиляди плевенчани: Ако има нарицателно за героизъм и саможертва, извисило се редом до връх Шипка, това е името на Плевен!

10.12.2017 18:55

Днес президентът Румен Радев е в Плевен, за да участва в тържествената заря-проверка по повод 140 години от Плевенската епопея. Както вече Плевен за Плевен информира, по покана на кмета на община Плевен Георг Спартански, Президентът прие да бъде патрон на мащабната програма под мотото „Плевен помни”, посветена на 140-годишнината от Освобождението на Плевен.


„140 години ни делят от онзи мразовит ден, в който европейските вестници прогърмяха „Плевен падна!“. Плевен падна, за да се прероди България след 5 месеца на кървава обсада. Руските и румънски воини записаха едни от най-важните страници в историята на руско-турската освободителна война.“ , каза президентът Радев в словото си на площад „Възраждане“. И още: Ако има нарицателно за героизъм и саможертва, извисило се редом до връх Шипка, това е името на Плевен. Румен Радев благодари на плевенчани за достойното съхраняване на подвига на загиналите за свободата на Плевен и България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: