Виртуална разходка из Плевен и работилничка „Сътворено с любов“ представиха в ДГ „Юнско въстание“ (галерия)

08.12.2017 16:27

Във връзка с провеждането на областния форум „Въвеждане в професията -старт в кариерата“ вчера в ДГ „Юнско въстание“ – Плевен с директор Румяна Кирилова се проведе работен практикум. Специални гости на събитието бяха Маруся Додова – главен експерт в РУО и Мариета Георгиева – старши експерт в отдел „Образование“ в Община Плевен. Гостите бяха посрещнати с хляб и сол и приветствани с песни и танци от децата в подготвителните групи.


Младите учители имаха възможността да наблюдават ситуации в двете IV групи. В ПГ „Мечо Пух“ Красимира Йорданова – главен учител в детската градина направи виртуална разходка в Плевен по повод 140-годишнината от освобождението му. Целта беше да се демонстрира прилагането на иновативни техники и технологии на педагогическо взаимодействие и осъществяване на проектната дейност чрез овладяване на програмното съдържание в ежедневните форми на работа. Децата показаха задълбочени познания за историческото минало на града и културните ценности, умения за прилагане на ИКТ в работата. Чрез различни техники на работа децата изготвиха подаръци за партньорите по европейски проект „Proud to be me“. Гостите бяха приканени да се включат в творческата дейност.


В ПГ „Смехорани“ Рая Петкова – старши учител организира Арт работилничка „Сътворено с любов“. В нея бъдещите ученици демонстрираха познания в областта на народните занаяти тъкане и керамика. Децата овладяха нов такъв – плъстене и изработиха керамични пана, тъкаха, правиха възглавници, цветя от плъстена вълна. Присъстващите бяха насърчени да покажат своята сръчност и съвместно с децата да изготвят крайните продукти. Всички гости получиха подаръци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: