С пищен спектакъл отбелязаха Никулден в ДГ “Щастливо детство“ – Плевен (галерия)

07.12.2017 8:51

С пищен спектакъл децата от група „Мечо Пух“ при ДГ “Щастливо детство“-Плевен поздравиха родителите си за Никулден – празника на Светеца, покровител на моряците и пътешествениците,на търговците и банкерите, съобщи главният учител Магдалена Петкова. Децата влязоха в ролята на моряци и пирати, морски обитатели, чуждоземци. В продължение на цял месец малчуганите се подготвяха за празника заедно със своите учители г-жа Магдалена Петкова , г-жа Павлина Илиева и учителя по музика-г-жа Боряна Стоянова.


С много песни и танци бъдещите първокласници „обиколиха“ различни страни с импровизирания кораб „Анна-Мария“, като на всеки бряг намираха нови приятели. От страниците на бордовия дневник моряците научиха историята за Свети Николай Чудотворец и за традициите, свързани с празника, а накрая всички опитаха от пълнения шаран, приготвен от родителите.


Многообразен е празничният календар на народа ни. Благодарение на обичаите и традициите, се е съхранил и българският дух. А ние, възрастните, родители и деца, сме отговорни и привилегировани да предадем това богатство и на бъдещите поколения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: