Малки родолюбци взеха участие в проект „Плевен помни“ (галерия)

07.12.2017 17:57

По повод честването на 140 години от Плевенската епопея, ДГ “Звънче“ в Плевен и НЧ „Тракия-2013“ – Плевен реализираха съвместен проект под наслов „Плевен помни“, като част от годишния план за дейностите на ДГ „Звънче“, приет на педагогически съвет на 14.09.2017г. Проектът е финансиран от дарители на НЧ „Тракия-2013“ – Плевен. Целта на проекта е осъществяване на ефективни образователни дейности, съдействащи за укрепването на българската духовност, за съхраняване на националното самосъзнание и историческо наследство.


Реализирани са следните дейности: конкурс за рисунка на родители и деца Панорама „Плевенска епопея“, съвместна изложба на деца и ученици от ДГ „Звънче“, ПГ „Интелект“ и НУ „Лазар Станев“ в Плевен за изобразяване на исторически паметници, свързани с руско-турската освободителна война. Децата от подготвителна група и втора група оцветяваха изображения на „Свети Георги Победоносец“ – православен параклис-мавзолей в град Плевен и Панорама „Плевенска епопея“, гледаха филм на НЧ „Тракия-2013“ за историческите паметници в Плевен; слушаха песни, посветени на града и участваха в дидактични игри, изработени от НЧ „Тракия-2013“ за обогатяване знанията на децата за историческите обекти в Плевен. Възпитаниците на градината подреждаха пъзели с изображенията на Панорама „Плевенска епопея“, паметника на ген. Скобелев, РИМ-Плевен, „Свети Георги Победоносец“ – православен параклис-мавзолей, Музей „Освобождението на Плевен – 1877г.


Активен участник в дейностите на децата беше Диана Данова – председател на постоянната комисия „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: