63 години отпразнува ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

06.12.2017 14:03

Днес ПГ по хранително – вкусови технологии „Луи Пастьор”, гр Плевен чества своя празник – 63 години от основаването си.

Специални гости на тържеството бяха Мартин Митев – председател на Общински съвет – Плевен; Пепа Каракашева и Максим Стойчев  – Бюро по труда – Плевен; родители и бивши ученици.

Директорът на гимназията – инж. Лилия Петкова в своето слово честити празника на всички ученици и служители и им пожела здраве, вдъхновение и сили, с които да преодоляват трудностите и предизвикателствата, пред които сме изправени по пътя на призванието. Г-жа Петкова благодари на гостите за оказаната чест да участват в празника и припомни една от знаменитите мисли на френския микробиолог Луи Пастьор, чието име носи гимназията,   „Успехът идва с този, който е готов за него!”.

Мартин Митев, председател на Общински съвет – Плевен, поднесе своя поздравителен адрес и пожела на всички здраве, енергия в отстояване на целите, самоусъвършенстване за много успехи и истинско удовлетворение.

На фона на презентация за дългогодишната история на ПГХВТ „Луи Пастьор” в празничната програма, възпитаници на училището представиха своите таланти и получиха грамоти и награди за участие в конкурс за лично творчество на тема „Моето училище” в категории есе и рисунка. Всички се включиха активно в подготвената викторина „Знам и мога” и за техните отговори получиха награди, осигурени от бизнес-партньора на уилището „Българска захар” ООД – Долна Митрополия. Учениците демонстрираха знания, усвоени в обучението по специалностите: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост”, „Контрол на качаството и безопасност на храни и напитки” и „Хранително-вкусова промишленост”.

Специално внимание се отдели на патрона на гимназията – великия европейски учен Луи Пастьор. Учениците представиха презентация и любопитни факти за живота му.

За доброто настроение на празника допринесе танцовия състав на ПГХВТ „Луи Пастьор”, участници в клуб „Арт изкуство и култура” по проект „Твоят час”.

Кулминация на тържеството бе запалването на  коледната елха.

Снимки и информация: ПГХВТ – Плевен

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: