Студенти четат заедно с четвъртокласници на ОУ „Лазар Станев”-Плевен

05.12.2017 12:35

От 4 декември до 22 декември 2017 г. дейността на кръжок „Четящият студент, четящото дете“ на Великотърновски университет, Педагогически факултет, с ръководител проф. дн М. Мандева ще бъде посветена на инициативата „Коледен подарък эа децата: четем заедно“ за  областите  В. Търново и Плевен.

Мотото, осмислящо инициативата, е мисълта на Шри Шри Рави Шанкар: „Не се опитвай да ме направиш щастлив. Аз така или иначе съм щастлив. Но ще бъда още по-щастлив, ако можеш да помогнеш на другите. Не само като им даваш подаръци или им организираш партита, но като им даваш знание и ги правиш много силни“ .

Вчера в ОУ „Лазар Станев” се проведе първото от цикъла четения с ученици от ІV клас в училището. Четенето бе посветено на любимите детски книги и приказки. Представителите на студентнския кръжок заинтригуваха децата  и провокираха  любовта им към четенето, към мисленето  и споделянето. Ентусиазираните малки ученици с радост и лекота отгатваха приказните герои и приказки, зададени в презентационните материали, показаха и четоха своите любими книжки. Накрая, за довиждане,  студентите и учениците изразиха задоволството си от проявата и си обещаха да се виждат и още много пъти през годината.

Директорът на училището връчи сертификати на участниците и пожела Весели Коледни и Новогодишни празници, здраве и  късмет на всички.

Снимки и информация: ОУ „Лазар Станев” -Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: