БАЛИЗ – Плевен организира младежка конференция, посветена на хората с увреждания

05.12.2017 13:38

В залата на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен се проведе Младежка конференция, посветена на 3 декември – Световен ден на хората с увреждания.
Инициативата за дейността е на екипа на Сдружение „БАЛИЗ“-Плевен , с която целят постигане на устойчиви положителни промени в обществените нагласи към децата и лицата с увреждания и повишаване на информираността относно гарантираните права на хора с увреждания. Темата на форума  бе „Толерантни ли сме днес към хората с увреждания, какво и как можем да променим?”.


„Тази година решихме да отбележим Световен ден на хората с увреждания – по този начин, заедно с млади хора-ученици и студенти, защото те са във възраст, в която градят устойчивата си гражданска позиция, необходимо е точно това младо поколение да осъзнае и предава посланията за толерантно отношение и зачитане на човешките права като цяло.
Направихме събитието по-динамично, включихме и тренингови занятия, за да дадем възможност на младежите да проиграят различни ситуации, за да могат за кратко да „влязат в обувките“ на човек със затруднение, с цел да повишат чувствителността си към проблематиката и да осъзнаят колко неимоверни усилия са нужни за една елементарна дейност, когато трябва да се извърши от човек със затруднение.


Изключително и изцяло положително сме впечатлени от знанията и изградените нагласи към активност и толерантност на тези млади хора. Участниците в конференцията са ученици специалност „Сътрудник социални дейности“ в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“-гр.Плевен и студенти специалност „Социални дейности“ към Колежа на Медицински университет в Плевен, което предполагаше информираността им по тази тематика, но все пак успяха наистина да ни впечатлят. Изказваме благодарности на Ръководствата на двете учебни заведение, както и на преподавателите и учителите на тези млади хора, които не само ни подкрепиха за реализиране на днешната инициатива, но и ни мотивираха да продължаваме напред с дейности, приближаващи ни към постигане целите на Сдружение „БАЛИЗ“-Плевен, с усещането за подкрепа от млади и активни съмишленица“ – коментират от Сдружение „БАЛИЗ“-Плевен.

Снимки: БАЛИЗ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: