В Плевен представят изложба за постиженията на Казахстан в областта на културата и иновациите

04.12.2017 11:33

Днес, от 12.30 ч. , в зала „Камерна“ на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен се открива фотоизложбата „Казахстан“, информират от културния институт. Гост на събитието е Н. Пр. посланикът на Казахстан в България г-н Темиртей Избастин. Тя е посветена на един от официалните празници на републиката – 1 декември – денят, в който през 1991 г. за президент на Казахстан е избран Нурсултан Назарбаев.


Експозицията представя постиженията на републиката в областта на иновационните технологии, на културата и културния обмен между Казахстан, Евразийския съюз и Европа. Включените в експозицията кадри разказват за красивата и многообразна казахска природа и великолепието на модерната столица Астана; за богатото културно наследство от златни, сребърни накити като женски украшения, юзди от сребро, копчета и печати от VI-V хилядолетие, от Средновековието както и постиженията на класиците и майстори на съвременната казахстанска живопис.
Представени са кадри от посещенията на президента на Казахстан във Обединеното кралство, в Израел, в Япония, както и от интригуващото Експо 2017 в Астана, под мотото „Енергия на бъдещето“. Една пъстра и многолика страна, стара и нова гостува в залите на галерията до края на м. декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: