Резервисти от доброволния резерв положиха клетва в Плевен

01.12.2017 14:15

Днес на строевия плац на войскови район 1163 – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България. След полагане на военна клетва към военнослужещите приветствено слово произнесе полковник Николай Бешев – Командир на Единен център за начална подготовка – гр. Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин. Поздравления бяха поднесени от Началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков.


От 20.11 до 01.12.2017г. е организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати са основните войскови дисциплини – тактическа подготовка, огнева подготовка, строева поготовка и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, и на успешно завършилите курсисти е издадено удостоверение за завършване на подготовката. Удостоверенията и възпоменателна значка от името на Министъра на отбраната бяха връчени от Началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков
След полагане на военна клетва представителните блокове на военни формирования 22160 и 42800 от войскови район 1163 преминаха в тържествен марш.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: