Езиковата в Плевен участва в първата среща по програма „Училища посланици на Европейския парламент“

30.11.2017 15:03

На 24 ноември в Дом на Европа в София се проведе въвеждащо обучение на учителите, които участват в програмата за училища – посланици на Европейския парламент. Представители на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен и старши посланици са г-жа Сашка Полякова, старши учител по география и икономика, и г-жа Валя Цветанова ,старши учител по английски език.
На официалната среща бяха представени и другите участници в проекта – общо 30 училища от цяла България. Обучението беше открито от г-н Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на ЕП в София. Д-р Андрей Ковачев, който е член на Европейския парламент, говори пред учителите и обърна внимание на възможностите, които Европейския съюз предоставя на младите хора. Модератори на обучението бяха проф. д-р Ингрид Шикова, експерт в областта на политиките на ЕС и д-р Красимира Василева, председател на НАБЕК.
Старшите посланици на всички училища участваха в дискусии, изразиха мнения по зададени теми и имаха възможност да отправят предложения за предстоящите срещи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: