Второкласнички от ОУ „Васил Левски“ – Плевен с награди от национален конкурс за рисунка

25.11.2017 14:04

Рисунките на второкласничките от Основно училище „Васил Левски“ – Плевен Никол Николова и Ана-Мария Гонзало Лопез са удостоени със специални награди в ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ сред общо постъпилите 762 рисунки, информират от училището. Конкурсът се провежда за осма поредна година, а от тази е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Заместник-областният управител Иван Стоянов, директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов и началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов връчиха наградите на официална изложба. През последните две учебни години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ се провежда като национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната. Той цели да засили интереса на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства, както и да се популяризира уникалното природно богатство на българската природа в Национален парк „Рила”.

Провежда се от Дирекция „Национален парк „Рила“, в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, ЦПЛР (Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград) и община Благоевград.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: