Шофьор, осъден за катастрофа със загинал в плевенско село и избягал от мястото на инцидента, обжалва присъдата си

23.11.2017 13:42

На 27 ноември в Апелативен съд – Велико Търново ще се проведе второ заседание по въззивно дело срещу шофьор, осъден за катастрофа със загинал и един ранен в плевенско село.

Със своя присъда от 07.07.2017 г. Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Данаил Д. от с. Пелишат за виновен в това, че на 25.08.2014 г. в село Обнова на кръстовище, образувано от ул. „Възраждане“ и ул „9-ти септември“, при управление на МПС – лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ , собственост на Т. Б. от с. Пелишат, нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 21 ал. 1 от ЗДвП, който указва на водачите на ППС, категория „В“ в населено място да не превишават скоростта на движение 50 км./ч., като се движил в населено място със скорост 83,55 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Петър Л. от гр. Левски и комбинирана средна телесна повреда на К. И.

Деецът е управлявал превозното средство без да има необходимата правоспособност на основание чл. 157, ал. 4 от ЗДвП (при отнемане на всички контролни точки и СУМПС на 09.05.2013г.) и след извършване на деянието избягал от местопроизшествието. Това се посочва в прессъобщение на ВТАС.

Окръжен съд – Плевен е наложил наказание от 3 години лишаване от свобода, които подсъдимият да изтърпи при първоначален общ режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: