ДГ „Снежанка” беше домакин на областен форум „Въвеждане в професията – старт в кариерата”

23.11.2017 13:57

Днес в ДГ „Снежанка“-Плевен се проведе областен форум под надслов „Въвеждане в професията – старт в кариерата“.  Новопостъпили учители и студенти от Педагогически колеж – Плевен наблюдаваха паралелно две открити практики. Цел на практиките – „Овладяване на умения за партниране и работа в екип и осъзнаване на собствените емоции и настроения“, информират от детското заведение.

Идеята бе да се покаже реализирането на едни и същи цели и задачи с различни дейности в една възрастова група. Практиките бяха показани от младите учители Рени Матеева и Веселина Георгиева.

След наблюдаваните дейности гостите влязоха в ролята на деца от подготвителна група и под напътствията на младия учител Дияна Георгиева изградиха умения за работа в екип и употребата на етикетни изрази при изпитване на различни емоции.

Учители и студенти бързо влязоха в роля и се включиха в различните дейности. Сред гостите бе и Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование, която също се включи в практическата дейност и даде методически насоки на новоназначените учители.

Снимки: ДГ „Снежанка” – Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: