Що е доброта и приятелство – един урок от/за първокласници в НУИ „Панайот Пипков“

22.11.2017 16:13

Днес класната стая на учениците от I-ви клас на НУИ „Панайот Пипков“ – гр. Плевен стана сцена, на която се представи драматизация на приказката „Дядо вади ряпа“. Гост на изявата беше г-жа Весела Йотова – Старши експерт за обучение в начален етап.


В ролята на персонажите от приказката се превъплътиха учениците от VII б клас. По достъпен за първокласниците начин бе предадено посланието, че НУИ „Панайот Пипков“ – гр. Плевен е любимо място, със сигурна, защитена и спокойна среда, в която всеки ученик може да развива заложбите си, да разчита на учители, съученици и на подкрепата на цялото училище!
С много обич и старание седмокласниците показаха на малките първолаци, че „Заедно можем повече!“, че „Приятел в нужда се познава“, че толерантността, доверието и взаимопомощта не са просто думи, а са част от израстването на човека и превръщането му в творческа личност!


Наученото от този урок – приказка, учениците от първи клас показаха в отговорите на въпросите „Кой е твой приятел?“, „Какво значи добър човек?“, „На кого може да разчиташ?“ и др., както и в последвалата драматизация на същата приказка, но вече с нови актьори – малките първокласници. Всеки ученик от първи клас получи папка с материали, изработени от седмокласниците – обръщение към малките ученици, страница „Оцвети ме!“, съвременен вариант на приказката и „Правила в нашата класна стая“.
Първокласниците пък подариха на своите нови приятели в училище брошура „Да кажем стоп на агресията – нашата и вашата мисия“, с информация „С кого мога да споделя?“.


Проектът „ЗАЕДНО МОЖЕМ – НАШАТА МИСИЯ“ на учениците от I-ви клас, с класен ръководител – г-жа Виолета Дилова, и VIIб клас, с класен ръководител – г-жа Даниела Бачовска, се осъществи с любезното спомоществователство на Директора на училището – г-жа Жечка Димитрова, г-жа Станка Шабанска – старши учител, начален етап; г-жа Елка Недялкова – главен учител, теоретично обучение (народно пеене); г-жа Таня Цветанова – старши учител, теоретично обучение (народно пеене); г-н Валентин Недялков – старши учител, теоретично обучение (кавал) и г-жа Ивелина Колева – училищен психолог.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: