„Спартак“ продължава напред в турнира за Купата на България

22.11.2017 20:20

Спартак Плевен се класира за следващата фаза в турнира за Купата на България. Баскетболистите на Александър Дяковски се наложиха над Чавдар Троян като гост с 93:81. Двата тима играха на приливи и отливи, като Спартак често повеждаше с двуцифрена разлика, но домакините стопяваха изоставането си и се връщаха в мача. Малко преди края Чавдар Троян, в който играят много опитни баскетболисти, направи драмата пълна. Тимът се доближи само на 2 точки от своя съперник, но гостите изиграха много силни финални минути и не допусна изненада.

Най-резултатен за победителите бе Ивко Ивков, който отбеляза 29 точки. Седрик Боуен се отчете с 22, а Герасим Николов вкара 13. Силно игра и Константин Коев, завършвайки с 9 точки и 14 борби. Тимът на гостите пристигна обезкървен в Троян, като и центърът Уладзимир Крисевич се прибра в родината си за мачовете на националния отбор на Беларус от квалификациите за Световното първенство в Китай, а други играчи бяха болни.

За Чавдар Троян пореден силен мач направи Любомир Лилов, който направи дабъл-дабъл от 27 точки и 10 борби. Кирил Райков се отличи с 26 точки и 13 борби, а Ценко Наков отбеляза 13 точки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: